Bögrés fánk
2020.03.01
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt,
- 1/3 bögre porcukor,
- 3/4 kiskanál szódabikarbóna,
- 3/4 kiskanál sütőpor,
- 1/2 bögre joghurt,
- 1 tojás,
- 1 kiskanál vanília kivonat,
- 250 g áfonya
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához. Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.
Olajozzuk ki a fánk formákat és töltsük a formákba a tésztát de, csak 2/3 részéig, mert sütés közben még nőni fog. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük a fánkot 10 percig, (vagy ameddig megpirulnak). Porcukorral tálaljuk.
Forrás: bidista.com