Csicseriborsós desszert

2020.02.10

Hozzávalók:

  • 250 gr főtt csicseriborsó
  • 100 gr méz
  • 25 gr kakaó por
  • 1 kanál kókuszliszt
  • ¼ kávéskanál só
  • menta eszencia
  • csoki pehely

Habár kézenfekvőbb lehet a konzerv használata, mégis jobb, ha száraz csicseriborsót használunk, melyet áztatás után mi magunk főzzünk meg. A megfőtt csicseriborsót csöpögtessük le, mérjünk ki belőle 250 grammot és mixeljük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és addig mixeljük, amíg egy homogén masszát kapunk. A csoki pelyhet mixelést követően kanállal keverjük bele a masszába. Ízlés szerint édesíthetjük mézzel, ízesíthetjük mentával, vanília vagy rum aromával.

Ezt követően kis golyókat formázunk, melyet néhány órára a hűtőbe teszünk.

Ha nincs otthon kókuszliszt, készíthetünk magunk egy kevés kókuszreszelék megdarálásával.

Forrás: filantropikum.com

1141 Budapest, Szugló utca 132. 
Minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el