Csicseriborsós desszert
2020.02.10
Hozzávalók:
- 250 gr főtt csicseriborsó
- 100 gr méz
- 25 gr kakaó por
- 1 kanál kókuszliszt
- ¼ kávéskanál só
- menta eszencia
- csoki pehely
Habár kézenfekvőbb lehet a konzerv használata, mégis jobb, ha száraz csicseriborsót használunk, melyet áztatás után mi magunk főzzünk meg. A megfőtt csicseriborsót csöpögtessük le, mérjünk ki belőle 250 grammot és mixeljük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és addig mixeljük, amíg egy homogén masszát kapunk. A csoki pelyhet mixelést követően kanállal keverjük bele a masszába. Ízlés szerint édesíthetjük mézzel, ízesíthetjük mentával, vanília vagy rum aromával.
Ezt követően kis golyókat formázunk, melyet néhány órára a hűtőbe teszünk.
Ha nincs otthon kókuszliszt, készíthetünk magunk egy kevés kókuszreszelék megdarálásával.
Forrás: filantropikum.com