Joghurtos, uborkás sült hal
2020.03.17
Hozzávalók:
- 30 dkg Tengeri hal
- Fél Citrom leve
- 2 dkg Margarin
- 1 Ecetes uborka
- 2 evőkanál Joghurt
- 2 evőkanál Mustár
- Só
- Fehér bors
- 25 dkg Vegyes zöldség
Elkészítés:
A halat vagy haldarabokat kivesszük a fagyóból és amíg kienged, rácsöpögtetünk egy fél citrom levét. Közben az ecetes uborkát lereszeljük. Ahogy a halacska felengedett, szárazra töröljük, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit margarinnal kikenünk. Ebbe belehelyezzük a halakat, majd 15 percig sütjük közepes fokozaton előmelegített sütőben. Ezzel párhuzamosan összekeverjük a mustárt, a reszelt uborkát és a joghurtot.
Ha letelt a 15 perc, kivesszük a halat és megkenjük a tetejét a kikevert joghurtos masszával. Visszatesszük még a sütőbe körülbelül 10 percre. A grillezett zöldséggel tálaljátok.
Forrás: receptvaros.hu